Bolivinė balanda (Kynva)

Bolivinė balanda, dar vadinama kynva, yra sparčiai populiarėjantis maisto produktas. Iš Pietų Amerikos kilusi kultūra pasižymi išskirtinėmis maistinėmis savybėmis. Bolivinė balanda – puikus baltymų šaltinis. Vegetarams siūloma praturtinti savo valgiaraštį bolivinės balandos patiekalais, nes joje yra visos 9 būtinos amino rūgštys. Taip pat bolivinė balanda turtinga mikroelementais, čia gausu magnio, fosforo, geležies ir kitų naudingų elementų. Bolivinės balandos kruopos nepasižymi išraiškingu skoniu, todėl iš jų galima ruošti labai įvairius patiekalus – nuo saldžių košių iki sočių troškinių. Bolivinės balandos būna juodos, raudonos arba baltos spalvos. Prieš verdant kynvą pamirkykite, o jei skubate – gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Kuopas užpilkite vandeniu santykiu 1:2 ir virkite apie 15 min. Išvirę grūdeliai padidės apie 2-3 kartus ir taps skaidrūs. Pagardinę šviežiais ar džiovintais vaisiais galėsite mėgautis maistinga pusryčių koše. Pagardinę citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi ir pridėję mėgstamų šviežių daržovių turėsite sočias salotas. Taip pat kynva puikiai tinka sriuboms bei daržovių troškiniams. Riešutai Jums kviečia išbandyti ir savo valgiaraštį praturtinti bolivine balanda.