Valgomosios sėklos

Sėklos – vertingas ir gardus maisto produktas, kurio mūsų valgiaraštyje turėtų būti kuo daugiau. Kai kurios sėklos naudojamos kaip prieskonis, pavyzdžiui, kmynai ir sezamo sėklos. Saujelė moliūgų sėklų gali tapti sveiku ir sočiu užkandžiu. Jos tinka ir sriuboms, salotoms bei kepiniams gardinti. Džiugu, kad iš naujo atrandamos tradicinės mūsų šalies kultūros – linų sėmenys ir kanapių sėklos. Iš kanapių sėklų spaudžiamas aliejus, o pakepinus ir sutrynus šias sėklas gausite išskirtinio skonio pagardą. Sparčiai savo vietą valgiaraštyje randa ir naujos kultūros. Viena populiariausių naujovių – čija sėklos (Chia sėklos), dar vadinamos ispanišku šalaviju. Šios sėklos turi daugiau maistinių medžiagų – jose gausu skaidulų, Omega-3 riebalų rūgščių, kalcio, kalio, geležies, fosforo ir kitų mineralų bei vitaminų. Šias sėklas galima valgyti vienas, prieš tai išbrinkinus jas skystyje, arba praturtinti pačius įvairiausius patiekalus: padažus, salotas, įmaišyti į kepinių tešlą. Čija sėklos patiekalo skonio nesugadins, nes yra beveik beskonės, tačiau valgiui pridės daug maistinės vertės. „Riešutai Jums“ parduotuvėje rasite daug įvairių sėklų, kurios praturtins jūsų valgiaraštį.