Chalva

Chalva – iš Rytų atkeliavęs išraiškingo skonio desertas. Arabų kalboje žodis halva reiškia saldumyną. Iš riešutų, saulėgrąžų ar kitų sėklų išspaudus aliejų, lieka daug baltymų ir riebalų turinti masė, puikiai tinkama dar vienam maistingam produktui. Chalva gaminama į sėklų ar riešutų baltyminę masę pridėjus cukraus ir medžiagos, kuri skatintų putų susidarymą. Kaip ir pačios sėklos bei riešutai, chalva turi daug baltymų, mineralų, vitaminų ir kitų sveikatai naudingų medžiagų. Žemės riešutų chalva pasižymi, tuo, kad joje itin daug folio rūgšties. Ši medžiaga dalyvauja ląstelių atsinaujinime, todėl padeda išsaugoti jaunystę. Pakankamomis folio rūgšties atsargomis būtina pasirūpinti pastoti ketinančioms moterims, nes ši medžiaga vaisių apsaugo nuo sunkių ligų. Dėl savo maistinių savybių chalva yra vienas sveikesnių saldėsių, kuris gali tapti ir sočiu užkandžiu. Gabalėlis chalvos numalšins saldumynų poreikį ir suteiks daug energijos. Chalva saldus, intensyvaus skonio desertas, todėl patartina juo mėgautis sakingai. „Riešutai Jums” galite užsisakyti kokybiškos chalvos tiesiai į namus!