Džiovinti vaisiai ir uogos

Džiovinti vaisiai – puiki alternatyva šviežiems vaisiams. Džiovintuose vaisiuose išsaugomos visos naudingos medžiagos bei vitaminai, todėl jie yra sveikas ir maistingas užkandis. Džiovintų vaisių įvairovė labai plati, todėl tikrai atrasite mėgstamiausius. Švelnaus skonio yra džiovinti abrikosai, na, o mėgstantiems rūgštelę – rekomenduojame rinktis džiovintas spanguoles bei vyšnias. Džiovintos figos išsiskiria savo tekstūra – švelniame minkštime daug mažų smulkių sėklyčių, kurios maloniai traška kramtant. Papaja ir datulės patiks smaližiams. Dietologai rekomenduoja įprastus saldžius ir kaloringus desertus keisti saujele džiovintų vaisių, kurie ne tik numalšins alkį bei suteiks energijos bei patenkins saldumo poreikį. Džiovinti vaisiai puikiai tinka desertams bei naudojami kaip cukraus alternatyva. Košes, varškę ir kepinius saldinkite saujele datulių ar razinų. Netikėto ir pikantiškos skonio džiovinti vaisiai suteiks mėsos patiekalams. Džiovintos slyvos puikia dera su kiauliena bei jautiena, o džiovinti abrikosai bei spanguolės suteiks malonų prieskonį vištienos bei kalakutienos troškiniams. “Riešutai Jums” parduotuvėje rasite platų džiovintų vaisių pasirinkimą. Jus maloniai nustebins nedidelės kainos.