Riešutų sviestas

Riešutų sviestas – puikaus skonio itin maistingas produktas. Jame, kaip ir pačiuose riešutuose itin daug baltymų, kurie yra svarbiausia raumenų „statybinė“ medžiaga. Tai gana riebus produktas – riebalai sudaro apie 40 procentų riešutų sviesto sudėties. Tačiau nereikia dėl to nuogąstauti, nes tai nesotieji augaliniai riebalai, kurie organizmui yra naudingi. Riešutų sviestas yra labai kaloringas, todėl visai nedidelis jo kiekis suteiks soties jausmą ir aprūpins energija. Dėl tos pačios priežasties, patariama šiuo skanėstų mėgautis saikingai. Pats populiariausias yra žemės riešutų sviestas. Mėgaukitės juo tiesiog užsitepę ant duonos ar skrebučio. Šis skanėstas labai tinka košių ir kokteilių gardinimui. Žemės riešutų sviestą taip pat galite naudoti kepiniams – jis atstos cukrų ir suteiks išraiškingo riešutų skonio. Migdolų riešutų sviestas pasižymi subtiliu skoniu ir puikiu aromatu. Šis sviestas suteiks ypatingo skonio košėms, desertams, varškei. Migdolų sviestas puikiai dera su vaisiais – obuoliais ar bananais. Ieškantiems naujų skonių, rekomenduojame išbandyti švelnia konsistencija ir subtiliu skoniu pasižymintį anakaridžių sviestą. „Riešutai Jums” rasite išskirtinės kokybės įvairių riešutų sviesto.