Makaronai

Makaronai – populiarus ir svarbus maisto produktas kasdienėje mityboje. Tai puiki alternatyva tokiems ląstelienos šaltiniams kaip šakniavaisiai, įvairios košės, duona ar ryžiai. Greitai paruošiami ir įvairiausiems patiekalams ruošti tinkami makaronai yra mėgstami daugelio bei populiarūs įvairiose pasaulio virtuvėse. Makaronai puikiai dera tiek su įvairiomis daržovėmis, tiek su žuvimi ar jūros gėrybėmis, žinoma daug tradicinių patiekalų, kuriuose makaronai derinami su įvairių rūšių mėsa. Makaronų patiekalus gaminti ir juos ragauti niekada nepabosta dėl didelės makaronų įvairovės. Šie miltiniai produktai tarpusavyje skiriasi savo įvairiomis formomis, o skirtingo skonio ir tekstūros suteikia makaronų gamybai naudojami įvairių rūšių miltai. Natūralaus atspalvio makaronams suteikia daržovės: makaronų tešla gardinama burokėliais, pomidorais, špinatais, moliūgais ir kitomis daržovėmis. Nors šis produktas kulinarijoje naudojamas, kaip teigia šaltiniai, jau ne vieną tūkstantmetį, šiandien makaronus galima atrasti iš naujo, nes jų pasiūla ir asortimentas nuolat auga. Net ir daugybę kartų gamintam patiekalui pasirinkdami kitos rūšies makaronus suteiksite naują išvaizdą ir naują prieskonį.