Ekologiški produktai

Ekologiški produktai – tai maisto produktai, kurie yra gaminami siekiant gamtai daryti minimalų poveikį ir išsaugoti geriausias natūralias produktų savybes. Šie produktai yra sveikesnis ir saugesnis pasirinkimas žmogui ir aplinkai. Ekologiškų produktų sudėtyje nenaudojami sintetiniai maisto priedai, cheminės medžiagos, genetiškai modifikuoti produktai. Natūrali augalinė sudėtis užtikrina ekologiškų produktų saugumą ir puikias maistines savybes. Ekologiškiems produktams gaminti naudojami produktai, kurie yra išgaunami taikant rūpestingumo aplinka, ekologiškos žemdirbystės ir gyvulininkystės principus, naudojant tvarius metodus. Ekologiški produktai yra sveikesnė ir natūralesnė alternatyva masinės gamybos produktams, kuriuose susiduriama su žmogaus organizmui neigiamą poveikį turinčiais priedais. Šiuose produktuose nėra dažiklių, saldiklių ar konservantų, žemdirbystėje ir gyvulininkystėje nenaudojamos cheminės medžiagos, tokios kaip pesticidai, hormonai, antibiotikai ir kitos. Pasirinkdami ekologiškus maisto produktus savo stalui visada galite būti tikri natūralia jų kilme ir geriausiomis natūraliomis savybėmis. Ekologiškų produktų gamyba ir paruošimas yra kontroliuojamas tarptautinėmis teisės normomis, o patys produktai ženklinami atitinkamais žymenimis. Taip užtikrinama galimybė vartotojui lengvai atpažinti ir pasirinkti produktus, draugiškus tiek žmogui, tiek aplinkai.