Liofilizuoti vaisiai ir uogos

Liofilizuoti vaisiai ir uogos yra džiovinami šaltyje, taip išsaugant natūralias skonines ir maistines savybes. Liofilizacija yra laikoma vienu pažangiausių būdu siekiant pailginti produktų vartojimą ir išsaugoti vitaminus, fermentus, maistines medžiagas, skonines ir aromatines savybes. Dar daugiau, šiuo būdu apdoroti vaisiai ir uogos išsaugo pradinį turį ir išvaizdą. Liofilizuoti vaisiai ir uogos pasižymi puria, traškia struktūra, yra vidutiniškai dešimt kartų lengvesni. Liofilizacijos metu iš produktų pašalinamas vanduo, todėl jie netenka didžiosios dalies savo svorio, tačiau išsaugo visas kitas savybes. Liofilizuoti vaisiai ir uogos yra sveikas ir maistingas užkandis, kuriame nėra pridėtinio cukraus, kuris įprastai naudojamas vaisius ar uogas džiovinant. Šaltyje džiovinti vaisiai ir uogos tinka įvairiems patiekalams ruošti, dažnai yra naudojami desertams dekoruoti. Liofilizuotais vaisiais galima gardinti dribsnius, košes, blynus, įvairius kepinius ir desertus. Liofilizuotų vaisių ir daržovių milteliai gali būti naudojami kaip natūralus maistinis dažiklis, taip pat įvairiems šaltiems gėrimams ruošti, padažams, skystiems produktams gardinti.