Prieskoniai

Prieskoniai – tai įvairiausios žolelės, prieskoninės daržovės ir kiti augalai. Kiekvienas jų pasižymi savitu skoniu ir aromatu, kuris gaminamiems patiekalams suteikia daugiau skonio natų, paryškina natūralų produktų skonį. Iš džiovintų žolelių ir daržovių gaminami prieskoniai išsaugo savo skonines savybes, juos paprasta naudoti ir transportuoti, todėl šiandien be prieskonių neįsivaizduojamas nei virėjų profesionalų, nei mėgėjų darbas virtuvėje. Kulinarijoje naudojama visa gausybė prieskonių, o patiekalų gardinimo tradicijos susiformavo per šimtmečius, puoselėjant nacionalinius receptus ir sekant asmeniniu virtuvės guru skoniu. Prieskonių asortimente galima rinktis tiek pavienius prieskonius, tiek įvairius jų mišinius, kuriuose susitinka puikiai tarpusavyje derančio skonio bei kvapo ingredientai. Prieskonių mišiniai yra skirti tam tikros patiekalų grupėms: mėsos, žuvies, daržovių patiekalams, sriuboms, salotoms ir kt. Ši prieskonių mišinio paskirtis leidžia geriausiai atsiskleisti sudedamųjų dalių skoniams bei aromatams, tačiau verta prisiminti, kad savo virtuvėje visada galite išmėginti įvairius derinius. Rinkitės kokybiškus prieskonius, kurie paruošti kruopščiai atrenkant ingredientus – juose intensyviau atsiskleidžia skoniai bei kvapai.