Kruopos ir ankštiniai

Kruopos – labai sveikas ir maistingas maisto produktas. Dietologai siūlo kruopų košes valgyti pusryčiams, nes jose esantys angliavandeniai įsisavinami lėtai, todėl ilgai išlaiko soties jausmą bei darbingumą. Kad nepabostų iš avižinių kruopų virta košė, pusryčių racioną paįvairinkite miežinių ir kvietinių kruopų košėmis. Manų košė yra viena populiariausių košių vaikų valgiaraštyje. Mažieji taip pat apsidžiaugs, jiems paruošus saldžios ryžių košės. Košės saldinimui rinkitės sveikesnes cukraus alternatyvas – medų ar agavų sirupą. Pusryčių košės taps dar skanesnės ir maistingesnės jas pagardinus sezoniniais vaisiais ir uogomis arba riešutais. Iš ryžių, grikių ir perlinių kruopų paruošti garnyrai yra sveikesnė ir gardesnė alternatyva įprastoms bulvėms. Perlinės kruopos taip pat tinka sriuboms bei salotoms paįvairinti. Iš žirnių kruopų išvirsite itin sočią košę, šios kruopos taip pat puikiai tinka sriuboms praturtinti. „Riešutai Jums“ pateikia platų kruopų asortimentą. Virkite jau pamėgtas košes, o taip pat išbandykite naujus skonius!