Kilmės šalis: Pakistanas, Iranas
Datulės be kauliukų, 1 kg
2.49 €
Aprašymas
Datulės – gardus, sotus ir sveikas užkandis tiek vaikams, tiek suaugusiems. Džiovintos datulės turi daug gliukozės, todėl vos keletas šių vaisių greitai numalšina alkį ir ilgam laikui suteikia sotumo jausmą. Be to, datulėse yra žmogaus organizmui naudingų medžiagų – skaidulų, vitaminų ir mineralų. Datulėse yra svarbių medžiagų, kaip: magnis, manganas, kalis ir selenas. Šios medžiagos svarbios sklandžiam kraujotakos sistemos darbui. Džiovintų datulių valgyti rekomenduojama norint sureguliuoti virškinimo sistemą. Ląsteliena, kurios datulėse labai daug, teigiamai veikia žarnyno darbą, padeda subalansuoti virškinimo trakto mikroflorą. Datulės yra labai daug cukraus, tačiau tai iš gliukozės ir fruktozės sudarytas natūralus cukrus. Todėl džiovintos datulės yra puikus tradicinio cukraus pakaitalas. Drąsiai naudokite datules įvairiausiems desertams – jos patiekalams suteiks ne tik saldumą, bet ir išskirtinį skonį. Keletu sutrintų datulių pasaldinsite košes, kepinius ir kitus desertus. Riešutai Jums parduotuvėje rasite datules už puikią kainą. Gardžiai užkandžiaukite ir rūpinkitės savo gera savijauta.
Datulės – ne tik pasižymi puikiu, švelniu skoniu, tačiau yra ir itin vertingos virškinimo sistemai, kraujotakai bei imuninei sistemai. Vos kelios datulės gali numalšinti poreikį saldumynams ar tapti maistingu užkandžiu, neabejotinai vertu įtraukti į kasdienį maisto racioną.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 344 kcal/1461 kJ, riebalų 0,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g, angliavandenių 83 g, iš kurių cukrų 72 g, baltymų 2 g, druskos 0,14 g.
Sudedamosios dalys: džiovintos datulės. Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 20°C.
Papildoma informacija
Svoris | 1 kg |
---|