Kilmės šalis: Uganda, Paragvajus, Meksika, Bolivija, Peru, Argentina
Čija sėklos, 1 kg
7.99 €
Aprašymas
Čija sėklos – išskirtinis maisto produktas, kuris praturtins jūsų mitybą. Čija yra tradicinė Pietų Amerikos kultūra. Mažos čija sėklytės yra nepaprastai maistingos. Čija sėklose daug ląstelienos, jos turtingos omega 3 rūgštimis, kurios būtinos geram širdies darbui. Sėklose gausu B grupės vitaminų, mineralų ir kitų naudingų mikroelementų. Čija sėklos žinomos, kaip puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis, kuris puikiai tinka mitybą subalansuoti siekiantiems vegetarams bei veganams. Nedidelės čija sėklos sugeria daug vandens, todėl valgydami mirkytas sėklas aprūpinsite organizmą skysčiais. Čija sėklos neutralaus skonio, tad jos tinka labai įvairiems patiekalams. Išmirkytos čija sėklos, pagardintos sezoniniais arba džiovintais vaisiais, gali tapti maistingu ir gardžiu pusryčių patiekalu. Sėklos lengvai virškinamos, todėl nėra būtina jas mirkyti, sumalti ar kitaip apdoroti. Drąsiai jų berkite į kokteilius, salotas, sriubas, troškinius ir kitus patiekalus. Rekomenduojama per dieną suvalgyti 10–15 g. šių sėklų. Riešutai Jums siūlo labai gerą čija sėklų kainą. Rūpinkitės savo sveikata ir gera savijauta skanaudami čija sėklas.
Čija sėklos – itin populiarios sveikos gyvensenos šalininkų tarpe ir pasižyminčios unikaliomis savybėmis sėklos. Jos naudingos odai, virškinimo sistemai, raumenų stiprinimui, yra lengvai virškinamos ir dėl savo neutralaus skonio itin paprastai integruojamos į pačius įvairiausius patiekalus – nuo žaliųjų kokteilių iki pagrindinių patiekalų.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 464 kcal/1911 kJ, riebalų 34 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 3,3 g, angliavandenių 0,9 g, iš kurių cukrų 0,9 g, baltymų 20 g, druskos 0,01 g.
Sudedamosios dalys: 100% natūralios čija sėklos. Laikyti švariose, gerai vėdinamose patalpose. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C
Papildoma informacija
Svoris | 1 kg |
---|