Kilmės šalis: Suomija, Lietuva
Kmynai, 1 kg
5.29 €
Aprašymas
Kmynai – išskirtinio skonio prieskonis. Nors kmynas laikomas tradiciniu lietuvišku augalu, bet išties yra kilęs iš Artimųjų Rytų. Kmyno vaisiai prieš tūkstančius metų naudoti Egipte. Vėliau graikai bei romėnai kmynus vartojo ir kaip maistą, ir kaip vaistą. Šiuolaikiniais moksliniais tyrimais patvirtinta, kad kmynų sėklose yra žmogui naudingų maisto medžiagų. Kmynuose yra geležies, todėl kmynų arbata apsaugos nuo mažakraujystės. Esant sutrikusiam virškinimui rekomenduojama gerti kmynų arbatą, kuri puikiai tinka malšinti pilvo skausmą ir vaikams. Gerti kmynų arbatą rekomenduojama siekiant reguliuoti svorį, nes ji greitina medžiagų apykaitą bei neleidžia organizme kauptis cholesteroliui. Ruošdami kmynų arbatą porą šaukštelių kmynų užpilkite stikline vandens ir kaitinkite kol užvirs. Užvirus vandeniui sumažinkite kaitrą ir pavirinkite keletą minučių. Kmynus taip pat galite naudoti kaip išraiškingo skonio prieskonį. Visiems žinomi tradiciniai lietuviški patiekalai su kmynais – duona, varškės sūris, rauginti kopūstai. Kmynai puikiai tinka ir mėsos bei daržovių patiekalams. Riešutai Jums siūlo kmynų už labai gerą kainą. Skanaukite kmynų arbatą ir rūpinkitės gera savijauta.
Vaikystę savo aromatu primenančios kmynų sėklos – nedidelės, tačiau itin vertingos. Kmynų arbata gali padėti įveikti nemigą, kosulį ir pagerinti virškinimo sistemos veiklą. Kmynais gardinami tradiciniai lietuviški patiekalai, todėl paskrudintomis šiomis sėklomis paskaninsite net ir gurmaniškiausią gaminį.
Energinė ir maistinė vertė 100 g: 485 kcal/2025 kJ, riebalų 14,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,6 g, angliavandenių 49,9 g, iš kurių cukrų 0,6 g, baltymų 19,8 g, druskos 0,04 g.
Sudedamosios dalys: kmynai. Laikyti sausoje, švarioje ir vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.
Papildoma informacija
Svoris | 1 kg |
---|