Kilmės šalis: Peru, Bolivija
Bolivinė balanda raudona (Kynva), 1 kg
7.49 €
Aprašymas
Bolivinės balandos, vadinamoji kynva – puikus pagrindinių patiekalų ingredientas, itin lengvai virškinamas ir turi maistingų medžiagų. Šios sėklos neturi glitimo, todėl gali būti vartojamos jo netoleruojančių bei pasižymi žemu glikemijos indeksu ir todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje padidėjimo. Virtuvėje jas galima naudoti labai įvairiai – verdant košę, praturtinant troškinius, salotas ar kitus patiekalus.
Energinė ir maistinė vertė 100g: 368 kcal/1555 kJ, riebalų 6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,7 g, angliavandenių 62 g, iš kurių cukrų 0 g, baltymų 14,1 g, druskos 0 g.
Sudedamosios dalys: bolivinės balandos sėklos.
Gaminimas: suberkite nuplautas kruopas į puodą ir užpilkite jas dvigubu kiekiu vandens (1 puodelis kruopų = 2 puodeliai vandens). Virkite atviru dangčiu kol kruopos sugers visą vandenį (laikas priklauso nuo kiekio). Kai tik puode nebelieka vandens, išjunkite ugnį ir palikite kruopas uždengtu dangčiu 5 minutėms. Atidenkite dangtį, įberkite truputį druskos pagal skonį (jei nenaudojate kito paruošimo būdo) ir išmaišykite.
Laikyti švariose, gerai vėdinamose patalpose. Laikymo temperatūra: nuo 15°C iki 25°C.
Papildoma informacija
Svoris | 1 kg |
---|