Kilmės šalis: Peru, Bolivija
Bolivinė balanda juoda (Kynva), 1 kg
7.49 €
Aprašymas
Bolivinės balandos – itin vertinamos ir pelnytai super maistu vadinamos sėklos! Jose yra baltymų, nėra gliuteno, jos lengvai virškinamos ir turi geležies bei skaidulinių medžiagų, itin reikalingų geram virškinimui bei greitai medžiagų apykaitos veiklai palaikyti. Jas paprasta paruošti ir pasitelkti įvairių patiekalų gamyboje: verdant košę, maišant su daržovėmis, naudojant apkepuose ir net kepant blynelius.
Energinė ir maistinė vertė 100g: 357 kcal/1492 kJ, riebalų 6,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,7 g, angliavandenių 57,2 g, iš kurių cukrų 4,9 g, baltymų 14,1 g, druskos 0 g.
Sudedamosios dalys: bolivinės balandos sėklos.
Gaminimas: suberkite nuplautas kruopas į puodą ir užpilkite jas dvigubu kiekiu vandens (1 puodelis kruopų = 2 puodeliai vandens). Virkite atviru dangčiu kol kruopos sugers visą vandenį (laikas priklauso nuo kiekio). Kai tik puode nebelieka vandens, išjunkite ugnį ir palikite kruopas uždengtu dangčiu 5 minutėms. Atidenkite dangtį, įberkite truputį druskos pagal skonį (jei nenaudojate kito paruošimo būdo) ir išmaišykite.
Laikyti švariose, gerai vėdinamose patalpose. Laikymo temperatūra: nuo 15°C iki 25°C.
Papildoma informacija
Svoris | 1 kg |
---|